rss

Viitorul city car Opel Allegra soseste in 2012

  1. 10/10/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: City Car, General Motors, Magna International, Opel, opel allegra

Opel studiaza posibilitatea de a lansa in 2012 un city car care sa rivalizeze cu Ford Ka, Fiat 500, Renault Twingo si cu versiunile derivate din VW Up!. Modelul ar putea primi denumirea de Allegra.

Cunoscut in interiorul companiei sub numele de cod "New Small", viitorul model de oras va fi construit pe platforma lui Agila sau Corsa si va avea o lungime putin peste 3 metri. Vehiculul va fi oferit exclusiv in versiunea de caroserie cu 3 usi si se va pozitiona in gama Opel sub Agila in 5 usi.

Potrivit unor informatii preliminare oferite de un insider, noul Opel Allegra va fi desenat la Centrul de Stil General Motors din Coreea de Sud. Interesant este faptul ca GM va continua sa-si puna amprenta pe viitoarele modele produse de Opel chiar si dupa iminenta vanzare catre compania canadiano-austriaca Magna International, pentru a reduce costurile de dezvoltare ale viitoarelor sale modele Chevrolet.

Desi nu este nimic oficial, se presupune ca Allegra se va situa intr-o zona tarifara de circa 5.500 de euro. Noul model va intra in productia de serie in anul 2012, probabil la uzinele unde este asamblat noul Corsa.

Vizualizari: 2360