rss

Sberbank ar putea vinde actiunile Opel

  1. 26/09/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: GAZ, Opel, Ruesselsheim, Sberbank, VEB
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sberbank, partenerul lui Magna International in afacerea Opel, ar putea vinde actiunile pe care le detine la producatorul din Ruesselsheim unei alte banci de stat din Rusia pe nume VEB.

    Acest eveniment se va petrece in caz ca Sberbank nu va reusi sa gaseasca un producator auto rus care sa-i devina partener industrial, liderii celui mai mare stat din lume dorind sa foloseasca tehnologiile Vestului pentru restartarea industriei locale de profil.

    “Suntem foarte interesati sa lasam pachetul nostru de actiuni in mainile unui partener industrial. Iar una dintre optiuni, in caz ca vom avea dificultati in a gasi un asemenea partener, este vanzarea pachetului catre banca VEB. Potrivit termenilor intelegerii, avem dreptul de a vinde actiunile pe care le detinem la Opel lui GAZ sau bancii VEB fara a ne consulta cu alti actionari”, a declarat presedintele executiv al Sberbank, German Gref.

    VEB, cunoscuta si sub numele de Banca pentru Dezvoltare, este folosita de catre guvernul de la Kremlin pentru a finanta obiective economice strategice (precum proiectele de infrastructura). Ea a fost in avangarda eforturilor anti-criza purtate de Rusia la finalul lui 2008, astfel incat este privita ca solutia de urgenta in caz ca Sberbank va da gres.

    Vizualizari: 1203