rss

RHJ ofera 275 millioane de euro pentru 50,1% din Opel

  1. 20/07/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: GM, Magna International, Opel, RHJ International
    Vezi toate fotografiile (1)

    RHJ International, una dintre companiile ramase in cursa pentru preluarea lui Opel, a facut o oferta de 275 de milioane de euro in schimbul a 50,1% din actiunile fabricantului din Ruesselsheim.

    De partea cealalta, General Motors semnase ceva mai devreme in acest an o intelegere provizorie cu cei de la Magna International, dar, din cate se pare, americanii sunt cel putin la fel de interesati si de oferta belgienilor.

    Daca va castiga lupta pentru Opel, RHJ International va reduce semnificativ numarul locurilor de munca in uzinele constructorului german – in jur de 9.900 de oameni vor trebui sa-si caute de lucru in alta parte – si va cauta sa diminueze productia inclusiv prin inchiderea completa a anumitor fabrici (printre care, ironic, si cea de la Antwerp).

    Asemenea masuri nu vor fi in nici un caz pe placul sindicatelor, insa belgienii ar putea primi un sprijin puternic chiar din partea guvernului german, avand in vedere ca au cerut un ajutor cu 700 de milioane de euro mai mic (3,8 milioane de euro in loc de 4,5 milioane) decat cel solicitat de Magna International.

    Cat il priveste pe actualul patron al lui Opel, General Motors, acesta ar urma sa pastreze 39,9% din actiuni, restul de 10% formand un pachet intrat in posesia angajatilor (cu conditia ca acestia sa contribuie anual cu o suma cuprinsa intre 250 si 300 de milioane de euro).

    Vizualizari: 1026