rss

Opel va primi mai mult ajutor de la stat daca va fi preluat de Magna

  1. 20/08/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: GM, Magna International, Opel, RHJ International
    Vezi toate fotografiile (1)

    Statul german face tot posibilul ca, la anuntarea castigatorului cursei pentru Opel, vocea aleasa sa comunice numele “Magna International”.

    Nemtii vor mari ajutorul acordat companiei din Ruesselsheim la 4,5 miliarde de euro daca GM ii va alege pe canadieni drept viitori proprietari, fiind stiut faptul ca americanii ii prefera pe belgienii de la RHJ International.

    Statul german nu este singurul care urmeaza a pune umarul la rederesarea financiara a lui Opel, insa, spre deosebire de alte tari precum Marea Britanie, Spania, Polonia si Belgia – care, la un moment dat, ar putea contribui cu anumite fonduri –, el se vede nevoit sa pluseze anticipat in acest joc pe mize mari, astfel incat totul sa se incheie conform intereselor sale.

    Intre timp, RHJ International pare impacata cu faptul ca Magna International are un “spate” foarte puternic, chiar daca nu se poate spune ca rivalul nord-american va scapa si cu Opel, si cu buzunarele pline: conform intelegerii, guvernul german si statele se asteapta ca viitorul proprietar sa investeasca o suma echivalenta cu 10% din ajutorul guvernamental (asadar, 450 de milioane de euro).

    Belgienii nu sunt departe de aceasta cifra, declarand ieri ca pot investi circa 380 de milioane de euro; totusi, gratie unei oferte mai bune privind locurile de munca din Germania, Magna a ramas mare favorita.

    Vizualizari: 1192