rss

Opel pierde 5 milioane de euro pe zi

  1. 26/06/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Auto economie, General Motors, GM, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Negocierile pentru preluarea Opel inainteaza greu, in timp ce ajutorul financiar primit de la guvernul german se imputineaza vazand cu ochii: producatorul din Russelsheim pierde 5-6 milioane de euro in fiecare zi.

    Presa locala sustine ca situatia nu se va imbunatati pana cand General Motors nu va gasi un cumparator hotarat sa treaca la actiune. Desi GM a semnat o declaratie de intentie cu grupul din care fac parte si Magna International, respectiv GAZ, asta nu inseamna ca fostul numar unu mondial a si vandut Opel.

    Ultimele vesti sustin ca exista multe puncte asupra carora cei implicati in discutii n-au cazut de acord, astfel ca Beijing Automotive inca mai are sanse sa cumpere Opel. Asiaticii au cerut firmei de audit PriceWaterhouseCoopers sa analizeze situatia producatorului german, iar indata ce raportul va fi intocmit vor face si o oferta de preluare.

    FIAT se pare ca s-a retras de tot din discutii, dar sunt voci care se asteapta la o oferta surpriza din partea italienilor, ceea ce ar putea complica si mai multe situatia.

    Problema e ca Opel nu prea mai are timp: ajutorul guvernamental va "seca" pana in septembrie, iar daca nu este preluat pana atunci intra in faliment. De unde va fi mult mai greu de resuscitat, asta daca vreo parte va mai fi interesata de asa ceva.

    Vizualizari: 1125