rss

Opel doreste sa reinvie marca Wartburg

  1. 12/05/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Dacia logan, General Motors, Opel, Opel corsa, Wartburg
    Vezi toate fotografiile (2)

    In ciuda viitorului incert al companiei, care s-ar putea totusi decide la sfarsitul acestei luni prin vanzarea sa de catre General Motors, Opel ia in calcul posibilitatea de a construi un model "simplu si ieftin", comparabil cu Dacia Logan, cu care sa reinvie brandul Wartburg.

    Produse de fosta companie est-germana VEB Automobilwerk pana in anul 1991, modelele Wartburg erau acele masini ieftine cu care se plimbau fostii demnitari comunisti si imparteau parcarile la vremea respectiva cu Trabant-urile si alte modele similare.

    Noul model ar urma sa fie bazat pe Corsa si sa fie produs la fosta uzina Wartburg din Eisenach, care era una dintre cele doua uzine din fosta RDG alaturi de cea de la Zwickau unde erau asamblate modelele Trabant. Cand sit-ul de productie a fost inchis din Eisenach, in anul urmator, Opel a construit tot aici propria sa fabrica unde produce si acum modelul Corsa, unde in 2008 au vazut lumina zilei aproape 157.000 de autoturisme.

    Un purtator de cuvant Opel a declarat ca "urmarim piata si am remarcat succesul modelului Logan produs de Dacia. Acesta a aratat ca exista o cerere pentru autovehicule low-cost. In consecinta urmarim acest segment".

    Dar, cum numele Wartburg este inregistrat si protejat ca o marca pentru diverse produse, printre care si o masina, Opel ar trebui sa plateasca drepturi de auto si sa obtina si acordul fundatiei Wartburg pentru comercializarea unui model de autovehicul sub aceasta denumire.

    In momentul in care va aparea pe piata, noul Wartburg modern ar putea fi vandut la un pret de aproximativ 7.000 de euro, daca este sa ne luam dupa informatiile publicate de revista Auto Bild. Deocamdata, nu a fost luata nici o decizie cu privire la numele acestuia.

    Vizualizari: 3558