rss

Opel Trixx, viitorul rival al Toyotei iQ

  1. 07/05/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Concept car, GM Europe, Opel, trixx concept
    Vezi toate fotografiile (6)

    Cei de la Opel si-au propus ca pana in anul 2012 compania lor sa fie cunoscuta ca fiind o companie ecologica, iar in acest sens marca patronata de GM Europe va lansa un nou model electric, micutul Trixx, care este derivat din conceptul cu acelasi nume prezentat pentru prima data in 2004, la Geneva.

    Descris ca facand parte din noua generatie de vehicule versatile de oras, cu o configuratie a interiorului de 3+1 locuri, simpaticul Opel Trixx este o inovatie in materie de design, stabilind noile directii de stil ale constructorului in clasa automobilelor de mic litraj.

    Viitorul rival pentru Toyota iQ va primi trenul de rulare hibrid care a fost dezvoltat initial pentru Ampera, un alt vehicul electric, pe care Opel l-a dezvaluit de asemenea, la Geneva. Astfel, Opel Trixx va ascunde sub capota un propulsor pe benzina de 1,4 litri care va lucra in combinatie cu unul electric care va oferi o autonomie de peste 480 km cu o singura incarcare a bateriilor litiu-ion. Marea problema a acestui vehicul ecologic o va reprezenta pretul pachetului de baterii, care va fi de aproximativ 9.000 de euro (calculat la o rata de circa 570 de euro per kWh).

    De aceea, este posibil ca producatorul sa adopte o schema de leasing similara cu cea sugerata de rivalii de la Renault, prin care viitorii posesori de Trixx vor fi proprietarii masinii, insa Opel va fi proprietarul bateriilor.

    Vizualizari: 1327