rss

Magna vrea sa disponibilizeze 10.952 din angajatii Opel

  1. 23/09/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: angajati, Magna, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Magna intentioneaza sa concedieze 10.952 de angajati Opel, de la diferite fabrici din intreaga Europa. Informatiile au fost publicate de ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, care nu mentioneaza cati dintre angajatii uzinelor Opel vor ramane fara slujba.

    Se pare insa ca Magna palnuieste concedierea a 1.373 de angajati de la uzina din Marea Britanie.

    Germania ar fi cea mai afectata, in cazul in care informatiile se confirma, pe lista concedierilor fiind inscrisi 4.116 angajati. Belgia se situeaza pe locul al doilea, cu 2.517 angajati, urmata de Spania cu 2.090 si Marea Britanie cu 1.373.

    Magna nu a comentat pe marginea rapoartelor, astfel incat cifrele expuse vor ramane inca la stadiul de speculatii.

    "Mereu am declarat ca ne-ar trebui o restructurare pentru a ramane competitivi pe termen lung, avand in vedere criza masiva din industria auto," a declarat presedintele GM Europa, Carl-Peter Forster.

    Presedintele GM, Fritz Henderson a dezvaluit saptamana trecuta, la Salonul Auto de la Frankfurt ca unitatea de productie Antwerp din Belgia reprezinta un risc insa o decizie va fi luata curand, de catre toti cei implicati.

    Angajatii Opel din toata Europa protesteaza impotriva preluarii companiei de catre Magna. Spania este cel mai bun exemplu in acest sens, de vreme ce angajatii uzinei Opel au amnifestat impotriva Magna, ca urmare a disponibilizarii a 1.700 de angajati ai fabricii din Zaragoza.

    Vizualizari: 1080