rss

Magna va folosi capacitatile Opel ca sa produca pentru altii?

  1. 16/06/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Auto economie, Magna International, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Preluarea Opel de catre Magna International nu este inca finalizata (de fapt, s-ar putea sa nu fie incheiata niciodata), dar circula zvonuri ce ne infatiseaza un viitor sumbru pentru germani. Se pare ca producatorul de peste Ocean nu-i interesat de marca in sine, ci mai degraba de infrastructura ei, pe care ar folosi-o sa construiasca masini pentru alti fabricanti, pe platformele existente in Russelsheim.

    Desi pare doar o speculatie alarmista, exista logica in acest zvon, caci Magna asta stie sa faca, adica sa produca pentru terte parti. Si clienti ar fi, pentru ca multi constructori ar fi tentati sa-si externalizeze productia generatoare de costuri imense.

    Ford si grupul PSA au fost numiti drept potentiali clienti, iar la volumele prognozate pentru doi producatori atat de mari cheltuielile celor de la Magna s-ar reduce substantial si, implicit, profitul ar creste cu mult peste media pietei.

    Frumusetea situatiei ar consta in faptul ca orice comanda suplimentara ar reduce si mai mult costurile, deci, practic, majoritatea marcilor europene ar putea fi interesate de o colaborare cu Magna, mai ales daca aceasta s-ar arata flexibila si in ceea ce priveste reconfigurarea liniilor de productie, pentru ca nu toti ar fi de acord sa construiasca pe baze Opel.

    Vizualizari: 1046