rss

Magna nu va comercializa masini Opel in America sau China

  1. 03/06/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: GM, Magna, Opel, Sberbank
    Vezi toate fotografiile (1)

    Termenii contractului de vanzare Opel catre Magna impiedica compania canadiana sa comercializeze masini Opel in doua dintre cele mai mari piete auto din lume, America de Nord si China.

    Cu toate ca producatorul de piese canadian anuntase ca doreste sa construiasca modele Opel in Canada, pentru a sustine dezvoltarea nord americana, se pare ca Magna va trebui sa-si regandeasca planurile. GM pastreaza in continuare 35 de procente din Opel, astfel este posibil ca modelele constructorului german sa ajunga si pe pietele chineza si americana, purtand sigla unuia dintre brandurile de baza GM.

    Fondatorul Magna, Frank Stronach, a declarat ca intelegerea impiedica comercializarea masinilor in America de Nord. Insa, daca vanzarea in China reprezinta o ipoteza viabila pentru viitorul constructorului, atunci “oamenii pot fi convinsi sa schimbe ceva”, a continuat Stronach.

    Magna dorea initial si brandul GM Saturn, care in prezent este brandul de import in America Opel, insa a abandonat planul intre timp.

    China a fost cea mai mare piata auto mondiala in primele 5 luni ale anului, cu o crestere de 18,8 procente fata de perioada similara a anului trecut. GM isi pune sperante mari in piata chineza, ca o piata care va reabilita situatia generala GM. Astfel, prin noua intelegere cu Magna, GM vrea sa se protejeze in fata canadienilor.

    Stronach este totusi increzator in viitorul constructorului german, considerand ca Opel se va intoarce la profitabilitate in maxim 4 ani, si va ajunge unul dintre leaderii mondiali in producerea si vanzarea masinilor electrice.

    Vizualizari: 1569