rss

Magna International imbunatateste oferta pentru Opel

  1. 28/07/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: BAIC, Magna International, Opel, Opel Trust, RHJ International
    Vezi toate fotografiile (1)

    Magna International a marit oferta de investitii pentru constructorul din Ruesselsheim, dupa ce guvernul german a criticat toti cei trei competitori ramasi in cursa ca nu-si imbunatatesc propunerile in aceasta privinta.

    Canadienii ofera acum 350 de milioane de euro in loc de 100 de milioane inainte, impresionanta suma urmand a fi disponibila imediat.

    “Magna ofera 350 de milioane de euro din capitalul propriu, fondurile fiind disponibile imediat. In plus, vor exista si obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 150 de milioane de euro”, a declarat o sursa din cadrul guvernului german, familiara cu discutiile privind viitorul investitor al lui Opel. Initial, nord-americanii au dorit sa investeasca doar 100 de milioane de euro, fonduri disponibile in doua transe a cate 50 de milioane de euro.

    Totusi, concurenta puternica exercitata atat de BAIC, cat mai ales de compania de investitii RHJ International, i-a obligat sa ridice consistent miza intr-un joc in care nici unul dintre arbitrii – guvernul german, respectiv General Motors – nu poate decide de unul singur.

    Deocamdata, chinezii par oarecum in “offside”, avand in vedere ca nemtii agreaza oferta lui Magna, in timp ce GM o prefera pe cea a lui RHJ International. In atari conditii, soarta bataliei ar putea fi decisa de catre un al treilea factor de decizie: Opel Trust, organismul responsabil de destinul lui Opel pe perioada in care GM a fost in faliment.

    In cadrul consiliului de administratie, Opel Trust – care detine 65% din actiunile Opel – este reprezentat de doi delegati ai fostului numar unu mondial si de doi mandatari ai guvernului german (unul din partea Berlinului si celalalt din partea celor patru state in care Opel si-a deschis uzine). Asteptati-va la o suita de nopti foarte lungi...

    Vizualizari: 1191