rss

Ipoteza auto: Opel Ampera crossover, rival pentru Qashqai si C-MAX

  1. 24/11/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Crossover, GM Europe, Nissan qashqai, Opel, Opel Ampera
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul Opel Ampera, care este omologul european al lui Chevrolet Volt, va avea si versiune crossover. Viitorul model va fi lansat pe piata la inceputul anului 2013.

    Daca este sa ne luam dupa englezii de la Autoexpress, procesul de dezvoltare al viitorului rival pentru Nissan Qashqai si Ford C-MAX a demarat deja. Ampera Crossover va reprezenta un element-cheie in planul celor de la General Motors de revigorare a marcii cu sediul in Russelsheim dupa ce au renuntat sa o vanda canadienilor de la Magna.

    In timpul vizitei efectuate la uzina GM din Ellesmore Port (Anglia), noul boss al GM Europe, Nick Reilly, a lasat sa-i scape o informatie privitoare la existenta unui plan prin care compania sa va construi si alte versiuni derivate din Ampera. Plecand de la aceasta informatie si de la datele furnizate de un insdier, englezii de la Autoexpress au realizat o prima randare computerizata cu viitorul model.

    Opel Ampera Crossover va primi acelasi tren de rulare hibrid GM Voltec care se regaseste si pe Volt. Sistemul foloseste o unitate de propulsie de 111 kW si o baterie de 16 kWh care ajuta vehiculul sa parcurga 60 km in modul 100% electric. Dupa cei 60 km, va intra in functiune un motor pe benzina care va alimenta bateria cu curent electric si care va consuma in medie 1,3 l/100 km. Astfel, autonomia va ajunge la 480 km.

    Conceptul care anticipeaza viitorul Ampera Crossover de serie va fi dezvaluit spre sfarsitul anului viitor, iar noul model va putea fi vazut pe strazi la inceputul lui 2013.

    Vizualizari: 2439
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »