rss

Germania ar putea accepta ca Opel sa fie cumparat de RHJ

  1. 27/08/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Germania, Magna, Opel, RHJ
    Vezi toate fotografiile (1)

    In timp ce General Motors, spune ca are in vedere pastrarea Opel si anularea oricarei tranzactii catre Magna sau RHJ, guvernul german este dispus sa accepte oferta prezentata de catre consortiu belgian RHJ.

    Este bine cunoscut ca Germania, in frunte cu Angela Merkel  au favorizat Magna International, cancelarul declarand chiar ca este gata sa intervina personal pentru a sprijini investitorul canadian in lupta pentru Opel.

    Potrivit publicatiei germane Bild, se pare insa ca guvernul german este gata sa se razgandeasca si ar putea accepta oferta RHJ, dar numai in cazul in care aceasta se aliaza cu un partener mai experimentat in industria de automobile.

    Pana acum, opiniile cu privire la grupul care ar trebui sa detina controlul asupra Opel au fost impartite, Germania subliniind ca oferta Magna este mult mai avantajoasa.

    Pe de alta parte, General Motors, a declarat in mod repetat ca propunerea venita din partea RHJ este mai usor de implementat, deoarece include mai putin sprijin guvernamental.

    Nu se stie deocamdata care va fi sfarsitul acestor operatiuni, de vreme ce zvonurile indica ca GM  intentioneaza sa injecteze miliarde de dolari in Opel si sa pastreze pachetul de proprietate al brandului.

    Vizualizari: 1078