rss

GM va semna contractul de vanzare a actiunilor Opel saptamana viitoare

  1. 02/10/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: GM, Magna International, Opel, Sberbank, UE
    Vezi toate fotografiile (1)

    Semnarea actelor care vor face (oficial) din Opel un constructor intrat sub tutela duo-ului Magna International/Sberbank va avea loc saptamana viitoare, GM urmand a deveni, din acel moment, “No 2” in conducerea fabricantului din Ruesselsheim.

    Intre timp, discutiile dintre companii si liderii sindicali continua...

    Pana acum, convorbirile s-au focusat mai mult pe reducerile de costuri aplicate la nivelul fortei de munca decat pe realocarea celor aproximativ 10.500 de job-uri asteptate a fi eliminate.

    Cei 50.000 de muncitori ai lui Opel (dintre care 50% se afla in Germania) au fost de acord sa reduca costurile cu 265 de milioane de euro pe an, urmand a primi in schimb 10% din actiunile companiei din Ruesselsheim.

    Intre timp, tarile in care Opel are fabrici se vor intruni pentru a discuta posibilitatea ca afacerea dintre GM si Magna sa protejeze doar locurile de munca din Germania, angajatii din afara acestei tari urmand a cade prada concedierilor.

    Berlinul a avut grija sa promita 4,5 miliarde de euro ajutor de stat pentru a proteja pe cat de multe job-uri in Germania, atragandu-si astfel furia tarilor membre UE. Marea Britanie si Spania au expediat deja scrisori catre executivul european, in care au chestionat actiunile statului german.

    Vizualizari: 1141