rss

GM va disponibiliza 354 de angajati de la fabrica Opel din Marea Britanie

  1. 02/12/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Europa, GM, Opel, planuri
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors Co va discuta cu sindicatele decizia producatorului auto de a reduce 354 de locuri de munca la fabrica Opel din Anglia.

    GM afirma ca pierderea locurilor de munca va fi voluntara si ca numarul acestora face obiectul unei consultari ulterioare.

    Producatorul american a declarat de asemenea, ca  in prezent, exista o propunere pentru a reduce numarul de angajati cu 354 la fabrica Luton, in scopul alinieri cu volumul de productie din 2010.

    \\\"Aceste disponibilizari sunt incluse in planul de restructurare global pentru mediul de afaceri european GM . Aproape 9000 de locuri de munca vor fi disponibilizate , uzinele Germania fiind cele mai afectate\\\" a declarat o sursa din cadrul GM.

    La inceputul acestei luni, Nick Reilly, seful interimar GM Europa, a declarat ca societatea trebuie sa reduca productia in Europa cu 20-25 la suta.

    GM a renuntat la planurile de a vinde Opel, consortiului condus de producatorul auto canadian Magna International.

    Acest lucru pune la indoiala in continuare operatiunile sale europene si risca o confruntare cu sindicatele din intreaga Europa. GM  spera totusi sa continue productia la uzinele sale din Regatul Unit.

    Vizualizari: 1298