rss

GM invita investitorii sa-si prezinte ofertele revizuite pentru Opel

  1. 26/06/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: BAIC, Fiat, GM, Magna, Opel, RHJ
    Vezi toate fotografiile (1)

    GM a invitat diferitii investitori interesati de Opel sa trimita ofertele revizuite pentru preluarea constructorului german, pentru cazul in care nu se ajunge la un acord final cu Magna. Decizia vine in urma unor neintelegeri cu producatorul canadian de piese Magna.

    Canadienii sunt preferati atat de Germania, cat si de GM, dupa ce au semnat un document privind intentia de preluare a 55 de procente din Opel. O sursa din cadrul General Motors a declarat insa ca, desi Magna ramane in fruntea cursei pentru Opel, oricare alt investitor ar putea ajunge noul proprietar al constructorului german. Ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat ca Germania pastreaza contacte si cu alti investitori, desi pentru moment prefera oferta Magna.

    Oficialii Beijiing Automotive Industry Corporation (BAIC) vor avea o intalnire la Zurich cu reprezentantii GM, pentru a discuta oferta companiei chineze. BAIC va prezenta oferta finala pana la mijlocul lui iulie.

    Firma belgiana de investitii RHJ International ar putea de asemenea sa prezinte o a doua oferta. GM a permis lui BAIC si RHJ sa inspecteze de aproape situatia financiara Opel, pentru a pune mai multa presiune pe Magna.

    FIAT, considerat initial preferat pentru preluarea Opel, a declarat ca oferta sa ramane valabila, si ca doreste sa primeasca un telefon de la Berlin pentru a redeschide discutiile.

    Magna si GM nu se inteleg deoarece canadienii doresc preluarea operatiunilor General Motors din Rusia, iar americanii vor sa primeasca drept de recumparare Opel.

    Vizualizari: 1275