rss

GM amana semnarea contractului de vanzare a lui Opel

  1. 25/10/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Detroit, GM, Magna International, Opel, Sberbank
    Vezi toate fotografiile (1)

    Saga vanzarii lui Opel tinde sa devina mai plictisitoare decat o telenovela argentiniana, fie doar si prin simplul fapt ca pare sa nu se mai termine niciodata.

    Desi majoritatea analistilor se asteptau ca totul sa se termine saptamana aceasta, iata ca GM prelungeste agonia, amanand semnarea contractului de cedare a pachetului de 55% din actiunile companiei germane.

    Motivul? O intrunire a membrilor consiliului de administratie, la finalul careia acestia trebuie sa decida asupra unor aspecte importante. John Smith, negociatorul-sef al grupului din Detroit, a precizat faptul ca intelegerea cu Magna International si Sberbank nu poate fi parafata inainte board-ul GM sa poata discuta despre afacerea Opel la urmatoarea intrunire lunara regulata (programata pe 3 noiembrie).

    Avand in vedere importanta tranzactiei, americanii vor trebui sa ia in considerare scrisoarea Ministrului Economiei Germane, Karl-Theodor zu Guttenberg (cea in care i se cerea lui General Motors sa confirme motivele pentru care a ales Magna drept noul proprietar al lui Opel), precum si schimbarile prin care a trecut propunerea tandemului Magna International/Sberbank de la precedenta trecere in revista incoace.

    Suna ca o simpla formalitate, dar ceva ne spune ca nu putem vorbi inca de un epilog.

    Vizualizari: 1260
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »