rss

GM Europe cauta investitori pentru Opel

  1. 05/04/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Focus, Ford, Iosis Max
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors Europe cauta de zor investitori (printre fondurile de investitii de stat, banci si grupurile industriale) interesati sa preia o parte din actiunile lui Opel/Vauxhall.

    Pana in prezent, peste sase grupuri au luat legatura cu liderii companiei, insa aceasta pare sa mai aiba si alte optiuni la dispozitie.

    Una din ele se refera la incercarea statului Rin-Westfalia de Nord (NRW) de a vinde un pachet important de actiuni celor din Abu-Dhabi, premierul regiunii anterior mentionate purtand deja discutii in acest sens cu familia regala.

    In alta ordine de idei, General Motors ar prefera ca tranzactia sa fie incheiata cu o banca comericala, americanii considerand ca etapele de preluare s-ar desfasura mai rapid decat in cazul unei afaceri cu un fond de investitii sau o alta companie.

    Opel/Vauxhall se afla intr-o situatie destul de critica, sefii lui GM avertizand ca marca germana ar putea ramane fara bani in cazul in care guvernele europene sau investitorii nu realizeaza o infuzie de cash.

    Ca o consecinta directa, slujbele celor 56.000 de angajati de pe teritoriul Batranului Continent ar fi in mare pericol, aproape jumatate dintre acestia fiind cetateni germani.

    Vizualizari: 1249