rss

Deadline la ofertele pentru Opel

  1. 21/07/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Magna, oferte, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Termenul final in cazul ofertelor pentru Vauxhall/Opel a fost luni, 20 iulie. Trei potenţiali cumparatori (Magna, RHJ International, si Beijing Automotive Industry sau BAIC) sunt in asteptare pentru desemnarea castigatorului, care urmeaza sa fie stabilit cat mai curand de catre GM si guvernul german.

     

    Magna, care initial a fost favorita, si-a revizuit oferta in functie de ofertele celor 2 rivali. Este de asteptat ca Magna sa ceara drepturi de proprietate intelectuala, avand in vedere ca vrea sa faca modificari la designul Opel, sa vanda masini Opel sub propriul brand si sa foloseasca tehnologia Opel pentru noi modele.

     

    Analistii din industrie spun ca este prea putin probabil ca GM sa aprobe acest lucru, din moment ce Rusia se pare ca incearca sa smulga tehnologia Opel si sa o utilizeze pentru piata lor de masini.

     

    Oferta Magna, care este sustinuta de banca de stat ruseasca Sberbank, prevede construirea noului Vauxhall Astra la Ellesmere Port si continuarea productiei de Vivaro la fabrica Luton pana in 2013. Magna este in discutii cu sindicatele si guvernul britanic, sustinand ca “fabricile sunt vitale pentru conceptul Magna”.

     

     

     

    Vizualizari: 1146