rss

Opel Meriva a primit cinci stele la testele Euro NCAP

 1. 24/11/2010
 2. Categoria: Opel
 3. Tags: Euro NCAP, Meriva, Opel
  Vezi toate fotografiile (1)

  Opel Meriva a primit din partea Euro NCAP punctajul de cinci stele pentru performante exceptionale in cadrul testelor de siguranta. Ca si modelele Astra si Insignia, monovolumul compact a obtinut rezultate remarcabile la fiecare dintre cele patru categorii: protectia ocupantilor, siguranta copiilor, protectia pietonilor si sisteme de siguranta.

  Testele Euro NCAP confirma faptul ca inovatoarele portiere spate cu balamale posterioare ale modelului Meriva ofera un nivel ridicat de protectie in orice tip de coliziune. Portierele FlexDoors sunt incuiate automat cand autovehiculul atinge viteza de 4 km/h. In eventualitatea unui accident, acest mecanism descuie portierele pentru a permite pasagerilor sa paraseasca autovehiculului.

  Dotarile standard includ centurile de siguranta cu fixare in trei puncte pentru toate cele cinci scaune, airbagurile frontale si laterale pentru ambii pasageri din fata, precum si airbaguri tip cortina in fata si in spate. Scaunele din fata sunt prevazute cu dispozitive de pretensionare cu declansare in doua etape, iar sistemele de avertizare privind fixarea centurilor de siguranta sunt disponibile pentru toate cele cinci scaune. Tetierele active de pe scaunele din fata ajuta la prevenirea leziunilor cervicale, cele mai des intalnite rani cauzate de coliziunile din spate, care au adeseori efecte de lunga durata.

  Soferii beneficiaza de sistemul de eliberare a pedalelor patentat de Opel, care decupleaza pedalele in cazul unei coliziuni frontale, reducand pericolul de a suferi leziuni la nivelul partii de jos a picioarelor. Noua generatie a modelului Meriva este prevazuta cu un sistem de directie care absoarbe energia de impact si cu un capitonaj mai gros in partea de jos a panoului de instrumente.

  Pe langa functiile de protectie in caz de impact, noul Meriva ofera un Program electronic de stabilitate (ESP) de ultima generatie ca dotare standard, cu pachete software imbunatatite pentru stabilitate la franare si protectie impotriva rasturnarii, sustinand o dinamica de conducere optimizata si asigurand un nivel ridicat de siguranta activa.

  Siguranta pentru copii si pietoni

  Inginerii au acordat o atentie speciala sigurantei copiilor. Rezultatul exceptional obtinut la aceasta categorie se datoreaza si scaunelor pentru copii Opel care sunt disponibile cu suport pentru motare ISOFIX pentru scaunele spate laterale si inelele de fixare pentru o curea top-tether suplimentara. Desigur, airbagul pentru pasagerul din fata poate fi dezactivat, pentru ca scaunul pentru copii sa fie instalat pe scaunul din fata.

  Noua generatie a modelului Meriva a obtinut un scor excelent si la categoria privind protectia pietonilor. Desi capota este stabila, in zona decisiva aceasta este totusi suficient de flexibila pentru a reduce gravitatea impactului asupra capului in cazul accidentelor tipice care implica pietoni. Sistemul inovator al barei de protectie fata previne, de asemenea, leziunile la nivelul picioarelor si genunchilor.

  Vizualizari: 1595