rss

Opel Kadett Strolch roadster, redescoperit dupa 70 de ani

 1. 30/07/2009
 2. Categoria: Opel
 3. Tags: Opel, opel kadett
  Vezi toate fotografiile (1)

  In timp ce compania se pregatea pentru lansarea celei de-a zecea generatii a clasei compacte odata cu debutul noului Astra, intr-o veche baza de date au fost descoperite fotografii cu un Opel roadster necunoscut. Studiile expertilor Opel in autovehicule clasice au aratat faptul ca inginerii Opel au construit prototipul unui autovehicul decapotabil cu doua locuri in 1938, avand la baza, in mod evident, prima generatie a clasei compacte Opel, modelul Kadett din anii ″30. Denumirea autovehiculului este inscrisa pe fotografiile gasite: Kadett „Strolch” cu doua locuri, „Strolch” insemnand „hoinar”.

  Roadster-ul nu a intrat insa niciodata in productia de serie. Procesele verbale vechi ale unei sedinte a conducerii indica faptul ca acest proiect nu a fost demarat din cauza penuriei de otel inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial si a numarului relativ redus de unitati din acest segment. Insa, bineinteles ca Opel se pregatise pentru lansarea pe piata, asa cum reiese dintr-o brosura gasita in niste arhive vechi. Fiind gata pentru a fi tiparita, brosura prezenta detaliile tehnice aferente trenului de rulare al modelului Strolch: capacitate cilindrica de 1,1 litri, putere de 23 cp, transmisie cu trei trepte de viteza, viteza maxima de 98 km/h. Insa prototipurile modelului roadster nu au fost pastrate.   

  Acum Expertii Opel Classic, fascinati de prototipul cu o lungime de 3,62 m incat, s-au hotarat sa reproduca autovehiculul Strolch, la 70 de ani de la dezvoltarea primului model.

  Un Kadett obisnuit din 1938 din colectia de autovehicule clasice, care a servit ca sursa de piese de schimb, urma sa fie utilizat ca model de baza. Specialistii in tehnologie din cadrul echipei Classic au inceput imediat sa lucreze la noul proiect. Cele mai mari provocari au fost designul partii aerodinamice din spate si lucrul la alte piese ale caroseriei care nu au facut parte din seria Kadett. Construirea plafonului rabatabil din material textil fara planuri a fost greu de realizat deoarece singurele materiale de referinta erau fotografiile vechi.   

  Pentru a stabili culoarea vechiului prototip, vechile fotografii alb-negru au fost supuse unei analize minutioase a scarii de cenusiu. Aceasta analiza a indicat faptul ca modelul Strolch original avea culoarea rosu aprins.   

  Noul” Strolch vechi va fi expus acum la evenimente dedicate autovehiculelor clasice, de exemplu, la Oldtimer Grand Prix desfasurat intre 7 – 9 august la Nürburgring. Prin intermediul acestui model, Opel prezinta o alta fateta a primului Kadett de succes din anii ″30, care a fost oferit de asemenea in varianta de berlina decapotabila.

  Vizualizari: 1405
  Skoda Octavia

  Skoda Octavia

  Pret: 7.500 EUR, An: 2013, Kilometri: 240.500 detalii »

  Toate anunturile »