rss

Versiunea de serie Opel Insignia OPC, spionata la Nurburgring

  1. 02/04/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: GT3 RS, Porsche
    Vezi toate fotografiile (4)

    Inginerii de la Opel fac in aceste zile ultimele retusuri la versiunea performanta OPC a noului sedan de clasa medie Insignia, care a fost surprinsa in timpul unor teste efectuate la Nurburgring inainte de debutul programat pentru sfarsitul acestei luni.

    Viitorul rival pentru Audi RS4, care va fi lansat pe piata spre finele anului, va fi propulsat de o varianta supraalimentata a familiarului motor Opel V6 turbo de 2,8 litri, care va genera pe Insignia OPC o putere maxima de 320 CP ce va fi transmisa catre toate rotile prin intermediul unei cutii de viteze manuala cu 6 trepte. Exprimat in cifre, Insignia OPC va sprinta de la 0-100 km/h in 5,8 secunde si va atinge o viteza de varf de 250 km/h.

    In afara imbunatatirilor aduse motorului, varianta OPC beneficiaza si de un spoiler fata nou cu prize de aer largi, o grila frontala redesenata si un eleron integrat in capacul portbagajului. De asemenea, se poate observa evacuarea dubla care incadreaza difuzorul, precum si logo-ul OPC care este pozitionat in partea dreapta si acoperita cu o banda adeziva neagra.

    Noul Insignia OPC, inlocuitorul lui Vectra OPC, va fi disponibil in toate variantele de caroserie, prima dintre acestea care va ajunge in show-room-uri fiind hatchback-ul, la un pret de circa 33.000 de euro. Vor urma, in ordine, OPC Sedan si OPC Sports Tourer.

    Vizualizari: 1585