rss

Test drive: Passat vs. Insignia

  1. 11/08/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Insignia, Passat
    Vezi toate fotografiile (1)

    In al doilea episod al "serialului" nostru dedicat breakurilor, doi eterni rivali, Opel si Volkswagen, au scos la bataie tot ce au mai bun in acest segment. Este, cum desigur ati ghicit deja, vorba despre Passat si Vectra.

     

    Nu, nu am gresit mai sus, chiar daca modelul de clasa medie al lui Opel se numeste acum Insignia, el este descendentul direct al lui Vectra, in ierarhia modelelor companiei din Ruesselsheim. De aceea, pentru a face modelele cat mai "comparabile" si din punct de vedere istoric am preferat, macar o data, sa utilizez numele ce s-a vandut de-a lungul a trei generatii, in peste 5,5 milioane de exemplare. De cealalta parte, Volkswagen Passat, aflat deocamdata la a cincea generatie, se bazeaza (si) pe cele 14,1 milioane de unitati vandute in cei 26 de ani de istorie a modelului pentru a-si demonstra calitatile. Si trebuie spus ca pentru un model lansat pe piata in 2006, Passat se tine inca bine, lucru valabil mai ales in cazul modelului disponibil pentru testul nostru, cu multe dotari optionale si, foarte important, cu tractiunea integrala 4Motion.

     

    Pe de alta parte, acelasi Passat esueaza in a mai atrage privirile, lumea fiind deja obisnuita cu prezenta sa in foarte multe exemplare pe strada. Nu a fost si cazul lui Insignia Sports Tourer, liniile elegante si in acelasi timp sportive ale modelului lui Opel trimitand ferm Volkswagen-ul in umbra anonimitatii.

     

    Aflati la ce concluzii am ajuns in urma test drive-ului citind articolul in revista Auto.ro.

    Vizualizari: 3318