rss

Opel Insignia va beneficia de sistemul Park Assistant

  1. 17/06/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Insignia, Opel, Opel insignia, park assistant
    Vezi toate fotografiile (3)

    Opel a anuntat ca noul sau model de clasa medie Insignia va fi dotat standard cu propriul sistem Park Assistant, care, asa cum sugereaza si numele, il va ajuta pe cel de la volan sa parcheze masina in cele mai stramte locuri.

    Avantajul acestui sistem este ca detecteaza spatiile care sunt cu doar un metru mai lungi decat Opel Insignia in momentul in care masina trece pe langa ele. Alte sisteme comparabile in totalitate automate recunosc spatii care trebuie sa fie mai mari de un metru inainte de a putea asista soferul la manevrele de parcare.

    Noul sistem de la Opel se poate activa la o viteza de pana la 30 km/h si masoara spatiul lateral, la o distanta de 1,8 metri fata de vehiculele parcate pe marginea drumului. In clipa in care senzorul localizat pe partea laterala a lui Insignia detecteaza un spatiu, acesta ii semnalizeaza soferului pe un display situat pe consola centrala ca se poate parca in acel loc si incepe sa "dea" instructiunile de parcare.

    Sistemul Park Assistant de la Opel costa 645 de euro si este oferit deocamdata doar pentru modelul Insignia, care mai este dotat cu alte tehnologii precum Opel Eye Front Camera, care recunoaste indicatoarele de circulatie, sau Adaptive Forward Lightning+, care dispune de noua functii de iluminare.

    Vizualizari: 1410