rss

Opel Insignia OPC: primele fotografii oficiale

  1. 15/04/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Opc, Opel, Opel insignia, Opel Insignia OPC, Vauxhall Insignia VXR

Asteptarea a luat sfarsit! Dupa o serie parca interminabila de poze-spion si randari computerizate, astazi, Opel a dat publicitatii primele fotografii si informatii oficiale ale versiunii performante OPC a noului sedan Insignia.

Noul Opel Insignia OPC, care in Marea Britanie va fi comercializat sub denumirea de Vauxhall Insignia VXR, este propulsat de un motor V6 biturbo de 2,8 litri care produce 325 CP, resursele acestuia fiind transmise catre toate rotile.

Primul model Opel din gama OPC cu tractiune integrala beneficiaza de un diferential spate cu alunecare limitata controlat electronic (eLSD), care transfera pana la 40 % din cuplu catre roata care are aderenta mai mare. Este acelasi sistem cu care este echipat si Saab 9-3 Turbo X.

Dincolo de sistemul de tractiune integrala si de eLSD, inginerii Opel au modificat si suspensia, care a fost intarita pentru un comportament rutier sportiv, dar si sistemul de franare, care este acum dotat cu discuri ventilate si perforate furnizate de Brembo.


Opel sustine ca noul Insignia OPC este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h, cu start de pe loc, in 6,0 secund, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Comparativ, rivalul direct Audi S4 echipat cu motor V6 3.0 TFSI sprinteaza de la 0-100 km/h in 5,1 secunde, ceea ce-l face cu aproape o secunda mai rapid decat OPC.

Din punct de vedere estetic, masina a primit un nou spoiler fata ce integreaza de-o parte si de cealalta prize de aer in forma de lacrima, inspirate de cele de pe conceptul GTC, noi praguri laterale, un eleron discret pe capacul portbagajului si un nou spoiler posterior care gazduieste doua tevi de esapament cromate imense. Aspectul exterior este completat de un set de jante din aliaj de 19 inch, optional fiind disponibile cele de 20 de inch.

La interior, Insignia OPC a fost dotat cu scaune sport Recaro, un nou volan din piele cu trei spite, o maneta a schimbatorului de viteze de la cutia cu sase trepte modificata, precum si un instrumentar de bord redesenat.

Noul Opel Insignia OPC va fi prezentat in premiera mondiala pe 7 mai, in cadrul Salonului Auto de la Barcelona, la zece ani de la lansarea primului model OPC, iar primele livrari vor debuta in aceasta vara.

Vizualizari: 3283