rss

Opel Insignia OPC Sports Tourer: detalii si fotografii oficiale

  1. 20/05/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Insignia OPC, Insignia Sports Tourer, Opc, Opel insignia, sports tourer opc
    Vezi toate fotografiile (14)

    Dupa ce la Barcelona a prezentat noul Opel Insignia OPC, compania germana a dezvaluit astazi si versiunea performanta OPC a modelului Insignia Sports Tourer, care este propulsat de acelasi motor biturbo V6 de 2,8 litri de 325 CP si 400 Nm de cuplu.

    Concurent direct pentru Audi S4 Avant si BMW 335i Touring, versiunea performanta Sports Tourer OPC transmite resursele catre toate rotile prin intermediul unei cutii de viteze cu 6 trepte. Asemenea versiunii similare a sedanului Insignia, transmisia este cuplata la un diferential cu alunecare limitata (eLSD) care impiedica rotile sa patineze, iar suspensia sport diminueaza garda la sol a masinii. In plus, sistemul de franare este de provenienta Brembo.

    Exprimat in cifre, Insignia Sports Tourer OPC accelereaza de la 0-100 km/h in 6,0 secunde, cu 0,2 secunde mai lent comparativ cu Insignia OPC, in timp ce viteza de varf este limitata electronic la 250 km/h.

    Din punct de vedere estetic, break-ul performant al lui Insignia vine cu acelasi aspect sportiv, agresiv al partii frontale, care este conferit de prizele de aer verticale in forma de lacrima montate de-o parte si de alta a spoilerului frontal. De asemenea, masina a primit praguri laterale si o bara de protectie posterioara redesenate, precum si un sistem de evacuare care se termina cu doua tevi de esapament trapezoidale cromate.

    La interior, se remarca un set de scaune sport Recaro, un nou volan plat cu trei spite si schimbator de viteze imbracate in piele, praguri din aluminiu cu logo-ul Insignia Sports Tourer OPC si un instrumentar de bord redesenat.

    Noul Opel Insignia Sports Tourer OPC va fi disponibil pe pietele europene incepand cu toamna acestui an.

    Vizualizari: 2534