rss

Opel Insignia va avea si versiune GTC din 2011

  1. 12/05/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Coupe, Gtc concept, Opel, Opel insignia
    Vezi toate fotografiile (4)

    Gama Opel Insignia, care include in momentul de fata versiunile sedan, hatchback, Sports Tourer si pe cea performanta OPC, se va imbogati cu o a cincea varianta. Este vorba despre un coupe, care se va baza pe conceptul Gran Turismo Coupe (GTC) prezentat in martie 2007, la Geneva, si care pentru nostalgicii marcii se identifica drept noul Calibra.

    Asa cum se intampla de regula, liniile prototipului nu vor fi preluate in totalitate de versiunea de serie a lui GTC. Singurul element distinctiv al conceptului care s-ar putea regasi si pe viitorul coupe este partea frontala agresiva, care va integra insa niste prize de aer orizontale, nu verticale, de mari dimensiuni si un set de blocuri optice specifice gamei Insignia, in timp ce partea din spate va adopta aceleasi unghiuri drepte.

    Sub capota versiunii OPC a lui Insignia GTC va fi montat acelasi propulsor care echipeaza si sedanul, si anume V6-le de 2,8 litri, care produce o putere maxima de 325 CP si 400 Nm de cuplu. Variantele mai putin puternice vor imprumuta alte motorizari pe benzina din gama Insignia, intre care variante cu 4 cilindri si V6, precum ci cateva turbodieseluri. Cea ecologica EcoFLEX este putin probabil sa intre in productia de serie din cauza cererii prea mici.

    O alta caracteristica deosebita a viitorului Insignia GTC este sistemul de suspensii HiPerStrut (High Performance Strut), care ofera o senzatie mai buna de control asupra directiei, reducerea perturbarilor directiei provocate de cuplul ridicat si o sporire a manevrabilitatii pentru sofer, precum si un diferential cu alunecare limitata (eLSD).

    Noul Opel Insignia GTC va fi lansat undeva spre sfarsitul anului 2011 sau cel mai tarziu inceputul lui 2012.

    Vizualizari: 2382