rss

Oficial: Flextreme GT/E, conceptul futuristic de la Opel

  1. 18/02/2010
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Concept, flextreme gt/e, Opel
    Vezi toate fotografiile (9)

    Iata primele imagini ale lui Opel Flextreme GT / E, un coupe elegant si futurist in cinci usi, care va fi prezentat la salonul din acest an de la Geneva.

    Conceptul, care prezinta liniile adoptate in viitor de Opel, utilizeaza propulsia hibrida al modelelor Ampera si este descris de seful departamentului de design Opel, Mark Adams, ca fiind “ un nou tip de GT”.

    Creatorii au dorit sa sugereze, prin intermediul acestui concept, posibila directie spre care se va indrepta Opel in viitor si progresul liniei de design, care a fost inaugurat odata cu Insignia si noul Astra.

    De asemenea, conceptul demonstreaza potentialul aerodinamic sofisticat din viitor. Flextreme GT / E are un plafon coborat cu 19 cm, in comparatie cu Insignia. Acest lucru ajuta la un coeficient aerodinamic de 0.22.

    Flextreme GT / E ofera un spatiu interior similar cu cel oferit de Insignia, desi este cu 7cm mai scurt. La acest capitol, contribuie si ampatamentul extins de la 2735 mm la 2900mm.

    Opel Flextreme GT/E este propulsat de o unitate electrica de 158 CP, care dezvolta un cuplu maxim de 366 Nm. Producatorul a dotat rotile cu jante de 21 inch si pneuri de 195/45, pentru a spori eficienta.

    Flextreme  foloseste si un motor de 1.4 litri si 70 CP, care ii creste autonomia pana la 482 de km. Sprintul pana la 100km/h se realizeaza in 9 secunde iar viteza maxima este de 201km/h.

    Mark Adams nu a confirmat conceptul ca fiind unul de productie in viitor, insa a insistat pe faptul ca joaca un rol cheie in viitorul lui Opel.

    Vizualizari: 3525