rss

Oficial: primele imagini teaser cu noul Opel Astra

  1. 10/05/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Astra, GM, GM Europe, Opel, Opel astra
    Vezi toate fotografiile (6)

    Pe masura ce se apropie Salonul Auto de la Frankfurt, Opel ne prezinta noi detalii despre noul Astra, de aceasta data prin intermediul unui set de imagini teaser. Acestea ne dezvaluie cateva linii si elemente de design a ceea ce pare a fi varianta finala de serie a versiunii in cinci usi a viitoarei generatii a modelului de clasa compacta.

    In fotografiile de fata se poate observa cum designerul sef al lui Astra, Marc van der Haegen, si Laszlo Kreth, seful echipei de ingineri care au participat la procesul de dezvoltare al masinii, au acoperit anumite detalii exterioare ale masinii cu ajutorul unor schite. Cu toate acestea, intr-una dintre imagini putem admira grila radiatorului, imprumutata de pe Insignia, precum si noile faruri de ceata, in timp ce in alte poze se pot observa aripile fata, care sunt mai evazate.

    In afara hatchback-ului in cinci usi, Opel va mai introduce o versiune coupe in trei usi, care se va numi GTC, un sedan cu patru portiere, un break si, ceva mai tarziu, un coupe-cabrio cu hardtop.

    Desi este construit pe aceeasi platforma pe care a fost construit si modelul hibrid Chevrolet Volt, noul Astra va primi o gama de motorizari clasice pe benzina si motorina, intre acestea urmand sa-si faca aparita o noua generatie de motoare turbo de 1,4 litri ce vor fi oferite in diverse variante de putere.

    Asemenea actualei generatii, noul Opel Astra va dispune si el de o versiune supersport OPC, care va primi sub capota o evolutie a motorului turbo in 4 cilindri de 2,0 litri si 240 CP. Astra OPC va concura cu VW Golf GTI, Renault Megane RS si Ford Focus ST.

    Vizualizari: 1826