rss

Noul Opel Meriva: primele fotografii

  1. 05/01/2010
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: GM Europe, Meriva, Monovolum, Opel, opel meriva
    Vezi toate fotografiile (5)

    Opel a dezvaluit in aceasta dimineata primele imagini si detalii oficiale legate de noua generatie a monovolumului Meriva, care va debuta in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

    Din punct de vedere estetic, noul Meriva seamana foarte mult cu conceptul cu acelasi nume prezentat anul trecut, la Geneva, de la care a preluat portierele spate cu sistem de deschidere inversa, similar cu cel al modelelor de lux Roll-Royce Phantom si Ghost sau Mazda RX8, precum si plafonul panoramic din sticla. De asemenea, oglinzile exterioare sunt inspirate de cele de pe modelele Astra si Insignia.

    La interior, tehnologia FlexSpace de pe actualul model a fost imbunatatita si ofera acum o si mai mare flexibilitate. Scaunele posterioare se pot roti la 180 de grade sau pot fi montate mai in spate pentru a mari spatiul la picioare. De asemenea, noul Meriva propune un nou sistem denumit FlexRail, care consta intr-o sina montata intre consola centrala si bancheta pe care slaideaza diverse spatii de depozitare pentru a putea fi folosite si de pasagerii din spate.

    Noul Meriva este construit pe o platforma-hibrid, cu componente imprumutate de la Zafira, Astra si Corsa. Ampatamentul si ecartamentul sunt mai mari comparativ cu actuala generatie, inginerii Opel urmarind sa imbunatateasca tinuta de drum si manevrabilitatea, precum si protectia in caz de accidente.

    Gama de motorizari este aceeasi cu cea a noului Astra si contine sase propulsoare pe benzina si turbodiesel cu puteri cuprinse intre 75 si 140 de cai-putere, care consuma cu 15% mai putin combustibil decat actualul model. Ulterior va fi introdusa si o versiune ecologica EcoFlex.

    Productia noului Opel Meriva va demara la uzina GM Europe din Zaragoza, la scurt timp dupa debutul de la Geneva. Modelul ar putea fi comercializat nu doar in Europa, ci si pe alte piete, cu exceptia Statelor Unite unde este putin probabil sa ajunga. Pretul este de asteptat sa porneasca de la 22.000 de euro.

    Vizualizari: 3832
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »