rss

GM va relua productia lui Opel Antara in 2010

  1. 24/11/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Antara, GM, Magna, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)


    Piata din Rusia da semne aparente de revenire, de vreme ce General Motors intentioneaza sa reia productia SUV-ului Opel Antara SUV la inceputul anului 2010.

    Compania a decis sa suspende operatiunile uzinei din Sankt-Petersburg, in septembrie, invocand conditiile de piata si cererea scazura ca motive principale.

    Reluarea productiei va fi insotita de o reducere de 10 la suta a pretului masinii. In plus, fabrica va incepe productia modelului cu o capacitate totala de productie care poate ajunge la 60.000 de unitati pana la sfarsitul anului viitor.

    General Motors, isi propune sa isi extinda operatiunile ruse, cu ajutorul Magna si GAZ si, potrivit unor surse, acesta a contactat deja banca Sberbank pentru finantarea unor proiecte locale.

    Pe de alta parte, prim-ministrul rus Vladimir Putin a declarat GM nu anuntat o astfel de decizie.

    "GM nu a discutat nimic cu nimeni", a comentat Putin pe aceasta tema. "Nu ne afecteaza interesele, dar se vorbeste de o cultura stranie a comunicarii a afaceristilor americani cu partenerii sai de afaceri", a spus Putin. "Aceasta atitudine aroganta este indreptata in primul rand spre europenii, mai degraba decat spre noi."

    Despre Opel, s-a crezut initial ca isi va extinde operatiunile in China, cu ajutorul Magna si Sberbanck, cei doi candidati fruntasi la preluarea marcii germane. 

    Vizualizari: 1646