rss

Morgan a dezvaluit noul Aero SuperSports

  1. 25/04/2009
  2. Categoria: Morgan
  3. Tags: Aeromax, aeromax supersports, BMW, Morgan, Supercar
    Vezi toate fotografiile (8)

    Compania britanica Morgan Motor Company a fost creata in anul 1909, iar pentru a aniversa un secol de existenta a dezvaluit modelul derivat Aero SuperSports al conceptului Aeromax, care este propulsat de un motor V8 de 4,8 litri de 367 CP de provenienta BMW, ce poate fi conectat la o transmisie manuala sau la una automata cu sase trepte.

    Noul supercar a fost prezentat publicului in cadrul evenimentului Concorso d'Eleganza Villa d'Este din oraselul italian Cernobbio, locul unde marii constructori isi etaleaza cele mai exclusiviste creatii. Dezvoltat pe platforma vechiului Morgan Aero Eight GT3, modelul sportiv promite un nivel de siguranta deosebit, cu mult peste cel impus de organismele internationale.

    Noul Aero SuperSports se remarca prin garda la sol micsorata cu 40 mm comparativ cu versiunea coupe si, la fel ca toate modelele sport realizate de Morgan, lemnul constituie scheletul masinii pe care au fost montate panourile din aluminiu, ceea ce a facut ca greutatea masinii sa fie de numai 1.100 kg. Aluminiul a fost folosit si la cele doua parti detasabile ale acoperisului, care sunt depozitate in portbagaj atunci cand nu sunt folosite, in timp ce sasiul a fost la randu-i construit dintr-un metal usor, imbinarea fiind realizata cu un adeziv special pentru sporirea rigiditatii.

    Sasiul Aero din aluminiu, combinat cu puterea motorului fac ca Aero SuperSports sa atinga "suta" in doar 4,5 secunde si o viteza de varf de 275 km/h. Interiorul este o combinatie de lemn de esenta tare polisat, piele cusuta manual si tehnologie de ultima generatie, toate detaliile fiind realizate si finisate intr-un mod eficient, ergonomic si somptuos.

    Spre deosebire de modelul coupe Aeromax, care a fost construit in 100 de exemplare, noul Aero SuperSports va fi realizat in 200 de unitati, 25 % dintre acestea estimandu-se ca vor lua drumul Statelor Unite ale Americii. Pretul va fi de 110.000 de lire sterline, adica aproximativ 140.000 de euro, iar vanzarile vor incepe de abia la inceputul anului viitor.

    Vizualizari: 1262