rss

JPMorgan: pana in 2020, 20% din masinile vandute in SUA vor fi modele hibride

  1. 29/05/2009
  2. Categoria: Morgan
  3. Tags: Diesel, JPMorgan, piata auto americana, propulsie hibrida
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit unui studiu reent realizat de catre JPMorgan, vanzarile de modele hibride din Statele Unite sunt pe punctul de a “exploda” in viitorul apropiat.

    Daca anul trecut piata auto americana a inghitit 480.000 de modele hibrid (reprezentand 3,6% din totalul masinilor vandute acolo), in 2020 totalul va fi suficient de mare incat felia lor de piata va atinge valoarea de 20%.

    Calculele celor de la JPMorgan arata totodata ca, in numai 11 ani, vehiculele cu propulsie hibrida vor ajunge la o cota globala de circa 13%, aferenta unui volum comercial de aproximativ 11,28 milioane de unitati.

    Cauzele fenomenului sunt destul de evidente, presiunile exercitate de catre agentiile de mediu si guverne pentru reducerea emisiilor, precum si costurile din ce in ce mai mici ale tehnologiei hibride fiind printre cele mai importante.

    Interesant de vazut insa cum vor reactiona si europenii la intrarea in scena a unor modele cu propulsie hibrida din ce in ce mai performante (si mai ieftine), dat fiind faptul ca, spre deosebire de americani, noi avem de ceva vreme o alternativa pentru consmul redus – motoarele diesel. Voi ce parere aveti?

    Vizualizari: 1164