rss

Mercedes-ul lui Jay Leno, model 1969, va primi V8-ul lui SLS AMG

  1. 18/12/2009
  2. Categoria: MG
  3. Tags: 300 SEL 6.3, Jay leno, Mercedes, SLS AMG, V8
    Vezi toate fotografiile (1)

    De fiecare data cand Jay Leno anunta cate o modificare importanta in "flota" sa de modele clasice, intreaga suflare a entuziastilor auto ingheata in asteptarea primelor informatii; nici nu e de mirare, avand in vedere ca vorbim despre un om al carui garaj contine, printre altele, un hot-rot cu motor de tanc si un eco-car de 650 CP.

    De data aceasta insa, vom vorbi despre o modificare ceva mai putin radicala...

    Evident, si aceasta este o chestiune discutabila, avand in vedere ca simpatica vedeta americana are de gand sa introduca in compartimentul motor al unui 300 SEL 6.3 de acum 40 de ani agregatul V8 de pe SLS AMG.

    Practic, singurul aspect linistitor cu privire la aceasta operatiune tine de faptul ca vechea limuzina Mercedes a fost proiectata sa "inghita" un asemenea propulsor: motorul ce urmeaza a fi inlocuit este marele V8 de 6,3 litri de pe Type 600.

    In urma cu patru decenii, cei 250 CP ii permiteau sedanului cu suspensii pneumatice si frane cu discuri pe toate rotile sa ajunga la 100 km/h in numai 7,4 secunde - mai repede decat oricare alt model cu patru usi fabricat la acea ora. Acum insa lucrurile sunt mult mai serioase, fiindca vorbim despre o dublare a puterii, plus ceva "maruntis"; noroc totusi ca Jay Leno a demonstrat, in nenumarate randuri, ca "stie masini"...

    Vizualizari: 2008