rss

Mercedes S63 AMG si S65 AMG dezvaluite oficial

  1. 21/04/2009
  2. Categoria: MG
  3. Tags: Mercedes, s63 amg, s65 amg
    Vezi toate fotografiile (4)

    Mercedes a dezvaluit oficial noile S63 AMG si S65 AMG, la numai o saptamana dupa ce detaliile si imaginile au scapat "accidental" pe site-ul companiei germane.

    Exteriorul ambelor modele este puternic influentat de recentul facelift al lui S-Klasse  si de noul E63 AMG, printre modificari numarandu-se grila in forma de sageata ceva mai pronuntata, o noua bara de protectie fata cu admisii de aer montate pe orizontala, faruri de zi si stopuri cu tehnologie LED si bara de protectie spate redesenata.

    S63 AMG poate atinge 100 km/h in numai 4,6 secunde, gratie unui motor V8 de 6.3 litri care dezvolta 525 CP si un cuplu maxim de 630 Nm. Transmisia este asigurata de binecunoscuta cutie automata cu sapte trepte SPEEDSHIFT 7G-TRONIC.

    S65 AMG isi ia puterea de la un V12  biturbo de sase litri capabil de 612 CP si 1000 Nm. Desi S65 are, pe hartie, un mare avantaj in ceea ce priveste puterea, in realitate performantele sale sunt doar cu putin mai bune decat cele ale lui S63 (0-100 km/h sunt consumati in 4,4 secunde).

    De mentionat ca ambele modele au suferit usoare modificari ale motorului cu scopul de a reduce consumul de combustibil si emisiile de CO2.

    Atat S63, cat si S65 poseda o lista lunga de echipamente standard, ce include si un sistem de detectare a somnolentei, denumit Attention Assist. Demne de mentionat sunt insa si alte sisteme avansate, precum Adaptive Highbeam Assist, Lane Keeping Assist, Night View Assist (cu  posibilitate de detectare a pietonilor), Brake Assist Plus si Distronic Plus.

    Intre timp, de pe lista de optionale se pot comanda, printre altele, sistemul de limitare a vitezei Speed Limit Assist, jantele de culoarea titanului cu diametrul de 20 inch si covorasele cu logo-ul AMG.

    Datele referitoare la preturi nu au fost dezvaluite inca, dar va putem informa ca noile modele  S-Klasse AMG vor ajunge in showroom-urile europene in luna iunie a acestui an.

    Vizualizari: 1213