rss

Noutatile Mazda pregatite pentru Salonul Auto de la Los Angeles

  1. 08/11/2010
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Los angeles, Mazda5, shinari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda va prezenta in premiera la Salonul Auto de la Los Angeles 2010 versiunea pentru America de Nord a noii Mazda5 si conceptul Shinari.

    Mazda5 integreaza elemente din limbajul de design Nagare, care, inspirat de natura, prezinta atribute elegante in premiera pentru modelele contemporane. Schimbarile trec de nivelul caroseriei, modelul fiind echipat cu doua motorizari pe benzina, de 1.8l si 2l care furnizeazan115 CP, respectiv 150 CP.

    Acestea pot fi cuplate la o cutie manuala cu 6 rapoarte, impreuna oferind performante notabile atat din punct de vedere al consumului cat si al dinamicii. Motorul de 2l DISI poate fi echipat cu sistemul unic Mazda i-STOP, care permite reducerea semnificativa a consumului de combustibil prin oprirea si repornirea automata a motorului in timpul stationarii autovehiculului la semafor sau in trafic.

    Gama de motoare va fi completata la inceputul anului urmator cu un propulsor diesel de 1.6l si 116 CP.

    Cea de-a doua atractie a standului Mazda va fi premiera conceptului Shinari, primul model care incorporeaza noul limbaj de design Mazda – Kodo, care semnifica “Sufletul miscarii”.

    Shinari este un real exercitiu de design incorporat intr-un coupe sport cu patru locuri care exprima perfect tema de design Kodo. Cuvantul japonez “shinari” semnifica rezistenta si supletea obiectelor foarte dure, cum ar fi otelul sau bambusul, cand se afla in tensiune. Acestea se refera totodata la aspectul unei persoane sau animal atunci cand isi flexeaza corpul pentru a pregati o miscare rapida.

    Vizualizari: 1656