rss

Mazda planuieste cresterea vanzarilor anuale pana la 1,7 mil de vehicule

  1. 08/12/2010
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: mazda, , vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    In cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Tokyo, CEO-ul Mazda Motor Corp, Takashi Yamanouchi, a declarat ca Mazda isi propune sa dubleze vanzarile anuale pana la aproximativ 2 milioane de autovehicule in aproximativ cinci ani, ajutata de cresterea vanzarilor de pe pietele cu crestere rapida cum ar fi India si Brazilia.

     

    Producatorul auto japonez vrea ca vanzarile globale sa creasca la 1,7 milioane de vehicule pana la incheierea anului financiar din martie 2016, de la 1,19 milioane de vehicule în 2009.

     

    Yamanouchi a mai spus ca Mazda se asteapta sa vanda aproximativ 300.000 de vehicule in Rusia, India, Brazilia si alte piete in crestere. Mazda a proiectat vanzari globale de 1,32 milioane de unitati pana in martie anul viitor si intentioneaza sa intre si pe pietele din Brazilia si India, unde in prezent nu vinde nici un model.

     

    Mazda este detinuta in prezent in proportie de 3,5% de catre Ford Motor Co, dupa ce producatorul american si-a vandut mare parte din pachetul de actiuni in noiembrie 2010. Compania urmareste sa supravietuiasca unei concurente acerbe reprezentate de noua serie de motoare cu consum redus de carburant.

    Vizualizari: 1363