rss

Mazda Minagi, Shinari si editia limitata MX-5, la Geneva

  1. 02/03/2011
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda, minagi, MX-5, shinari
    Vezi toate fotografiile (4)

    Principala atractie Mazda la Salonul Auto de la Geneva 2011 este reprezentata de premiera mondiala a conceptului MINAGI, promotor al noii filosofii de design, KODO, sufletul miscarii. Alaturi de MINAGI este prezentat in premiera in Europa si conceptul SHINARI, modelul care a introdus noul limbaj KODO. In plus Mazda va prezenta noua editie limitata MX-5, ce va avea finisari premium pentru un plus de imagine a roadster-ului emblema al companiei.  

    Tot la Geneva, constructorul auto a prezentat tehnologiile SKYACTIV, care vor fi integrate in viitoarele modele.  Motorizarile SKYACTIV-G cu injectie directa pe benzina si SKYACTIV-D diesel au fost imbunatatite, fiind acum mai eficiente din punct de vedere al consumului.

    Cutiile de viteze SKYACTIV-Drive automata cu sase trepte si SKYACTIV-MT cu transmisie manuala imbunatatesc perfomantele si reduc consumul de combustibil fiind mai usoare si mai compacte. La randul sau, caroseria SKYACTIV este mai usoara cu 8 procente (, mai rigida cu 30% si mai sigura, iar sasiul SKYACTIV confera manevrabilitate precisa si o tinuta de drum confortabila, fiind mai usor cu 14%.

    Toate aceste tehnologii vor contribui la imbunatatirea consumului mediu de combustibil pentru toate automobilele Mazda cu 30% pana in 2015, comparativ cu 2008.   

    Conceptul Mazda MINAGI este un crossover care incorporeaza noile tehnologii Mazda SKYACTIV si noua tema de design KODO, deschizand calea noilor generatii de automobile Mazda. La nivel de design se poate observa influenta prototipului coupe cu patru locuri Shinari, prezent de asemenea la eveniment.

    Standul Mazda mai gazduieste editia speciala MX-5 pentru primavara 2011. Seria limitata este disponibila cu motorizarea pe benzina de 1,8l si 126 CP in combinatie cu o cutie manuala cu 5 trepte.

    MX-5 beneficiaza de o serie de dotari suplimentare care ii accentueaza caracterul premium si exclusiv: manere de usi cromate, inele cromate pentru instrumentele de bord si fantele de ventilatie, tapiterie din piele, inele argintii pentru proiectoarele de ceata, jante din aliaj de 17 inch, o noua culoare pentru vopsea – Dolphin Grey – si contur cromat pentru grila radiatorului.

    Mazda MX-5 editia speciala va fi disponibila atat in versiune hard top, cat si soft top.

    Vizualizari: 2037