rss

Mazda: Stilul Kodo aplicat unui hatchback

  1. 10/09/2010
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda, Mazda2, Mazda3, shinari
    Vezi toate fotografiile (4)

    La cateva zile dupa dezvaluirea prototipului Shinari, Mazda publica noi imagini cu un hatchback care adopta noua directie de stil Kodo.

    Aceste poze ofera o previzualizare a viitoarelor generatii Mazda2 si Mazda3, care vor adopta noul design propus de Ikuo Maeda, parintele spiritual al modelului RX-8 si fiul biologic al celebrului designer Mazda Matasaburo Maeda, la randul sau creator al RX-7.

    Totusi, constructorul auto nu a furnizat nicio data de lansare a noilor Mazda2 si 3 si nici nu a confirmat productia conceptului Shinari, ce va fi prezentat oficiale la Salonul Auto de la Paris.

    Shinari este un prototip sport coupe cu patru usi ce va indica, la randul sau, aspectul viitoarelor modele ce vor intregi gama producatorului japonez.

    Mazda va utiliza conceptul „Kodo” (in japoneza inseamna sufletul miscarii) pentru a caracteriza viitorul limbaj de design creat prin colaborarea studiourilor Mazda din Germania, Statele Unite si Japonia.

    Oficialii Mazda au declarat ca lucreaza si la imbunatatirea interioarelor viitoarelor vehicule, ce vor intra pe segmentul premium. „Dorim sa intram in acelasi grup cu BMW si Audi”, a spus Derek Jenkins, director de design la Mazda North America. „Dorim acelasi nivel de calitate pentru echipare si finisare”.

    Vizualizari: 1970