rss

Mazda va prezenta la Tokio Auto Show noua generatie de motoare/transmisii SKY

  1. 29/09/2009
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Benzina, Diesel, Mazda, SKY, tokio
    Vezi toate fotografiile (1)

    Editia de anul acesta a Salonului Auto de la Tokio va fi, fara indoiala, una de trista amintire, avand in vedere “boicotul” exercitat de majoritatea covarsitoare a fabricantilor non-japonezi.

    Asta nu inseamna, pe de alta parte, ca marcile domestice vor face figuratie, dovada si faptul ca vom asista, printre altele, la lansarea unei noi generatii de motoare/transmisii Mazda.

    Este vorba despre doua agregate – un consumator de benzina si un diesel –, precum si despre o cutie de viteze automata, ce vor face parte din asa numita familie “SKY”. Ambele propulsoare sunt dotate cu injectie directa si vor fi introduse in gama fabricantului japonez in 2011, urmand a contribui intr-o masura importanta la indeplinirea obiectivului de reducere a emisiilor poluante cu 30% pana in 2015.

    Cel pe benzina, numit SKY-G, se lauda, spre exemplu, cu o eficienta termica mult mai buna decat a actualelor motoare din gama Mazda, fiind astfel proiectat incat sa functioneze cu frictiuni mecanice minime. Fabricantul nipon anticipeaza ca va consuma cu aproxmativ 15% mai putin combustibil decat actualul agregat de doi litri, permitand unui model Mazda3, de exemplu, sa aiba economia unei Mazda2.

    Intre timp, dieselul SKY-D propune o constructie cu injectoare piezo-electrice, tubocompresor cu doua stagii si injectie directa, gratie careia atinge o economie cu 20% mai buna decat a actualei motorine de 2,2 litri. Iar impreuna cu noua transmisie automata SKY-Drive, ameliorarea poate ajunge chiar si la 25%. 2015 va sosi totusi mai devreme...

    Vizualizari: 1575
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »