rss

Mazda incepe dezvoltarea solutiilor hibride

  1. 13/06/2009
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: hibride, Honda, Mazda, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Japonezii au incercat marea cu degetul cand vine vorba de solutii alternative, dar n-au avut nici un program care se concentra sa gaseasca solutii viabile din punct de vedere economic, cum au facut Toyota si Honda cu Prius, respectiv Insight.
    Aceasta situatie se schimba acum, Mazda anuntand ca demareaza un amplu program de hibride (cu motoare pe benzina combinate cu cele electrice), bazate pe cele mai populare modele: Mazda2, Mazda3, Mazda6 si CX-7.

    Niponii s-au concentrat pana acum pe reducerea emisiilor de noxe, dar nu este de ajuns daca te raportezi la progresele pe care le-au facut alti producatori in domeniul. Tocmai de aceea, un oficial Mazda a declarat ca “ne preocupa problema, avem si sprijin guvernamental, iar in conjunctura actuala (sa construiesti hibride) e pur si simplu necesar”.

    Se pare ca primele versiuni de serie vor fi prezentate in prima jumatate a anului viitor.

    E interesant de vazut daca hegemonia Toyota si Honda va fi sparta cu usurinta, caci cei doi ofera solutii hibride de aproximativ 13 ani. Multi au ras de Prius sau Insight, insa realitatea economica demonstreaza un apetit mare pentru ele, chiar daca exista solutii mai economice si cel putin la fel de curate.

    Vizualizari: 1102