rss

Mazda 2Evil Special Concept: de la Le Mans direct pe strada

  1. 03/12/2009
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Concept, Mazda, Mazda 2, Mazda 2Evil Special Concept
    Vezi toate fotografiile (3)

    In 1991, Mazda a participat in Cursa de 24 de Ore de la Le Mans pentru a 13-a oara in 18 ani. Pana la acea data nu prea avea cu ce sa se laude: cea mai buna clasare la Le Mans fusese doar un loc sapte obtinut in 1987 si 1989. Dar in 1991 lucrurile aveau sa se desfasoare cu totul altfel: Johnny Herbert, Volker Weidler si Bertrand Gachot au dus modelul Mazda 787B pe primul loc, aducand primul trofeu din istoria companiei nipone in aceasta cursa.

    La 18 ani distanta de la acea performanta, producatorul din Tara Soarelui Rasare a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles conceptul Mazda 2Evil Special, un tribut adus istoricei victorii.


    Mazda 2Evil Special Concept este vopsita in culoarea Ceramic Grey, intocmai ca si legendarul 787B, peste care au fost desenate diverse motive inspirate din motorsport si celebrul numar 55 (numarul purtat de masina care a castigat la Le Mans in 1991).

    Spre deosebire de modelul de serie Mazda 2, conceptul expus la show-ul american arata mult mai agresiv, gratie designului usor modificat. Eleronul spate a fost redesenat pentru a obtine un look mai apropiat de cel al masinilor de curse, dar si pentru o mai buna forta de apasare, in spoilerul spate a fost integrat un difuzor de aer impresionant, iar pneurile Yokahama Advan "incalta" jante de 17 inch din aliaj.

    Suspensia joasa este semnata de H&R, iar sistemul de evacuare este furnizat de Magna.

    Vizualizari: 1075