rss

Geneva 2010 - Premiere Mazda

  1. 02/03/2010
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Principalele atractii Mazda la Salonul Auto de la Geneva 2010 sunt reprezentate de noua generatie Mazda5, versiunea facelift a popularei Mazda6 si editia aniversara Mazda MX-5, care marcheaza 20 de ani de la aparitia celui mai vandut roadster din toate timpurile. Alaturi de cele trei modele, Mazda va expune in premiera in Europa elementele conceptului SKY, constand in noile motorizari pe benzina si diesel, precum si noua cutie de viteze automata, acestea urmand sa contribuie semnificativ la reducerea consumului de combustibil pana la 30% in 2015.

    Noua Mazda5

    Creat special pentru a se integra in stilul de viata activ al familiilor europene noul model dezvolta in continuare functionalitatea apreciata a versiunii predecesoare – usile spate glisante si sistemul Karakuri pentru toate cele 7 locuri – si o transpune intr-un design unic in segment. Este pentru prima oara cand Mazda foloseste integral elementele „limbajului” de design Mazda „Nagare Flow”, lucru ce a determinat atat un aspect elegant cat si dinamic, contribuind semnificativ la eficienta consumului prin scaderea coeficientului de rezistenta la inaintare si a unei portante optime.

    C-MAV-ul Mazda va fi echipat cu doua motorizari pe benzina, una complet noua de 2,0l DISI si una de 1,8l.  Noua motorizare va integra si sistemul i-STOP si va fi oferi o perfomanta liniara si fluida, fiind totodata unul dintre cele mai economice si curate modele din clasa sa de pe piata, reusind sa obtina reducerea cu aproximativ 15% a emisiilor de CO2, comparativ cu motorul de 2.0l pe care il inlocuieste. Ambele motorizari vor beneficia de transmisii manuale cu 6 trepte, adaptate fiecarui agregat in parte.

    Alte elemente care vor fi incluse pe cartea de vizita a noii Mazda5 sunt sistemul ESS (pentru semnalizarea frinarii bruste) si o consola centrala redesenata. Noua Mazda5 va fi disponibila spre vanzare in Europa si in Romania din aceasta toamna.

    Mazda6 facelift

    Noua versiune dezvolta punctele forte ale modelului anterior, cum ar fi placerea de a conduce, eficienta consumului si rafinamentul designului interior, asigurand totodata un nivel superior in ceea ce priveste performantele de siguranta si de mediu.

    Mazda6 facelift se integreaza in noua linie a gamei prin adoptarea grilei frontale, alaturi de faruri si lampi redesenate, cu scopul accentuarii sportivitatii si identitatii premium. Modelul va beneficia de o gama generoasa de 6 motorizari, inclusiv noul propulsor de 2,0l DISI* pe benzina, care este mai economic si produce mai putine emisii decat motorul anterior cu aceesi capacitate. Transmisia automata in 5 trepte a fost de asemenea adaptata pentru noul motor pe benzina, livrand o combinatie optima intre accelerare si consum.

    Setul de motorizari este completat cu versiunile imbunatatite ale motoarelor MZR 1,8l si 2,5l pentru benzina si MZR-CD 2,2l turbo diesel, acesta din urma fiind disponibil in 3 nivele de putere, de la 129 CP la 180 CP. Toate variantele au atribute sportive si eficienta ridicata a consumului si a emisiilor de CO2.

    Mazda6 facelift prezinta noutati si in privinta sasiului, acesta fiind imbunatatit, precum si elemente noi de siguranta prin intermediul farurilor adaptive si a sistemului de asistenta la urcare. Mazda6 facelift devine astfel una dintre cele mai sigure si mai usoare de condus automobile din clasa sa. Noua versiune a modelului de clasa medie oferit de Mazda va fi disponibila spre vanzare in Europa si in Romania din aceasta primavara.

    Editie aniversara Mazda MX-5

    Cel mai vandut roadster din toate timpurile aniverseaza 20 de ani de cand primul model  iesea pe poarta fabricii, intre timp, peste 870.000 de autovehicule gasindu-si proprietari la nivel global. Astfel Mazda a creat o editie speciala, care va avea o productie limitata de 2.000 de unitati, va fi disponibila doar in Europa si va aminti fanilor automobilelor sport de placerea de a conduce o decapotabila veritabila. Noul model va beneficia de o editie speciala de placute aniversare pentru praguri, din otel inoxidabil, cu numere paneuropene (de la 1 la 2.000).

    Bazat pe versiunea de serie, echipat cu motorul de 1,8l cu soft top, acest model are un pachet exterior special integrand grila, manere si faruri fascia cromate, alaturi de lumini de ceata cu aspect sidefat, jante de 17 inch din aluminiu, pedalier din aliaj si logo-ul aniversar de 20 de ani. Poate fi comandat in trei culori – True Red, Crystal White Pearl si special pentru aceasta editie o noua culoare – Aurora Blue – cu elemente decorative de interior asortate. Special pentru a creste sportivitatea editia aniversara Mazda MX-5 va integra si o bara de rigidizare pentru suspensia fata.

    Conceptul SKY

    Acest concept sta la baza promisiunii Mazda de a livra automobile cu un nivel scazut de emisii, urmand sa devina realitate din 2011, cand producatorul va lansa noi trenuri de rulare. Conceptul SKY include motorul SKY-G pe benzina si SKY-D diesel si transmisia automata Mazda Sky-Drive.  Aceste noi produse reprezinta tehnologii de generatie viitoare ce vor aduce o contributie majora la reducerea consumului de combustibil pana la 30% in 2015 dupa cum urmeaza:
    •    Motorul SKY-G pe benzina va folosi cu 15% mai putin combustibil fata de motorul anterior de 2,0l, va livra cu 15% mai mult cuplu si va fi la fel de eficient ca si agregatul de 2,2l diesel.
    •    Motorul SKY-D diesel va imbunatati consumul cu 20% in comparatie cu actualul motor Mazda 2,2l diesel si va oferi mai mult cuplu atat la turatii joase cat si ridicate
    •    Transmisia automata va imbunatati economia de combustibil cu 5% si va fi perfect compatibila cu motoarele SKY, oferind senzatia de schimbare a vitezelor mai rapida decat o transmisie cu dublu ambreiaj.

    Vizualizari: 2171
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »