rss

Mazda CX-7 cu sistem SCR debuteaza la Frankfurt

  1. 12/08/2009
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: CX-7, facelift, Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda se pregateste pentru o alta premiera la Salonul Auto de la Frankfurt, ce-si va deschide portile luna viitoare. Constructorul japonez va lansa o tehnologie ecologica oferita exclusiv pe piata din Europa impreuna cu versiunea facelift a lui CX-7, programat spre comercializare in luna octombrie a acestui an.

    Mazda CX-7 facelift va fi ehipata cu un propulsor turbo diesel de 2.2 litri si sistemul SCR (Selective Catalytic Reduction) adaugat pentru a tine sub control consumul de combustibil si nivelul de emisii de CO2. Masina respecta normele Euro V.

    Sistemul SCR purifica gazele evacuate prin pulverizarea cu AdBlue, o substanta apoasa pe baza de uree, dintr-un rezervor de stocare - situat sub portbagaj - direct in fluxul de evacuare din fata convertorului catalitic. Procesul determina o reactie chimica prin care AdBlue transforma aproximativ 40% din noxe in azot, gaz considerat inofensiv.

    Alaturi de CX-7, Mazda va prezenta mai multe modele, fiecare dintre ele optimizate cu tehnologii pentru o mai buna eficienta a combustibililor si o reducere a emisiilor CO2: sistemul i-STOP si trenul de rulare bazat pe motorul rotativ cu hidrogen

    Vizualizari: 1786