rss

Viitoarea Mazda MX-5 va fi mai mica si mai usoara

  1. 06/11/2009
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Coupe, Mazda, MX-5, Roadster
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua generatie a celui mai iubit roadster japonez isi va consuma debutul abia in 2011, intarzierea fiind cauzata de cateva schimbari majore in planul de dezvoltare.

    Tot raul spre bine insa, fiindca a patra MX-5 va fi mai usoara, mai economica si... mai completa.

    Cand spunem asta, ne referim la faptul ca niponii au in vedere, pentru prima oara, si o versiune coupe – o veste excelenta pentru cei care-si doresc un o sportiva rapida si agila, dar nu doresc sa cheltuiasca prea mult in acest sens.

    Revenind la arhitectura tehnica, trebuie spus in primul rand ca viitoarea masina va fi mai compacta si cu cel putin 10% mai usoara decat actuala decapotabila, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne asteptam la o masa proprie de sub 1.000 de kg.

    Se pare ca Mazda isi doreste ca noua MX-5 sa fie mai aproape de proportiile si stilul primei generatii, cu mentiunea ca siguranta si spatiul destinat pasagerilor trebuie sa se situeze la cotele unui roadster entry-level din secolul 21.

    Cat despre motorizari, acestea vor fi, ca si pana acum, de dimensiuni compacte; totusi, gratie injectiei directe si supraalimentarii, propulsoarele – cu capacitati cuprinse intre 1,4 si 1,6 litri – vor fi sensibil mai puternice si mai eficiente decat cele de azi. Inca un an si ceva de asteptat...

    Vizualizari: 1323