rss

Mazda3 cel mai economic model pe benzină la VIP Eco Challenge

  1. 25/11/2009
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda3 i-STOP a inregistrat cel mai mic consum de combustibil pentru un motor pe benzina in competitia “VIP Eco Challenge” organizata de Asociatia Presei Auto din Romania saptamana trecuta. In cadrul evenimentului finalistele concursului national “Masina anului 2010 in Romania” au fost conduse de personalitati din diferite domenii, la volanul Mazdei3 aflandu-se Ivan Patzaichin, multiplul campion olimpic si mondial.

    Echipata cu un motor pe benzina de 2l si 151 CP, Mazda3 i-STOP a obtinut un consum real de 9,7 l/100 km si o valoare raportata la cilindree de 4,852, devansand competitori precum Chevrolet Cruze, Noul Opel Astra, Peugeot 206+ sau Hyundai i20, modele echipate de asemenea cu motorizari pe benzina, dar mai mici de 2l. Castigatorul competitiei a fost Ford Fiesta, model echipat cu un motor diesel de 1,4l.


    Rezultatul impresionant al modelul de clasa compacta Mazda a fost posibil datorita tehnologiei i-STOP, care asigura o economie de combustibil de pana la 14% comparativ cu versiunea anterioara. Sistemul permite oprirea si pornirea automata a motorului, in momentul in care automobilul stationeaza in trafic. Unicitatea i-STOP este data de faptul ca acesta foloseste energia din pistoane, motorul repornind automat, prin apasarea pedalei de ambreiaj, in doar 0,35 secunde, de aproximativ doua ori mai repede decat alte sisteme asemanatoare din piata. Din optimizarea sistemului a mai rezultat un beneficiu, repornirea motorului realizandu-se foarte silentios.

    Sistemul i-STOP beneficiaza si de recunoastere internationala, recent acesta castigand premiul pentru tehnologia anului in cadrul conferintei jurnalistilor si cercetatorilor din domeniul auto din Japonia (RJC) 2009.

    Vizualizari: 3146
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »