rss

Taxa de poluare ramane in picioare

  1. 12/03/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Taxa auto, Taxa de poluare

Taxa pe poluare auto nu va fi schimbata in acest an, urmand ca Ministerul Mediului sa propuna o noua formula privind taxarea masinilor, cu aplicare din 2010, a declarat, astazi, Dan Carlan, secretar de stat in cadrul ministerului.

"Vom propune in guvern o noua formula privind taxarea masinilor, care sa fie trecuta prin Parlament conform procedurilor, iar aplicarea ei va incepe din 2010", a spus Carlan, in conferinta "Mediafax talks about auto industry".

El a adaugat ca actuala taxa are o forma discriminatorie si se lucreaza ca noua formula sa fie echitabila.

"Ii taxam doar pe cei care isi cumpara masini in aceasta perioada, nu pe toti poluatorii. Vom cauta sa respectam toate prioritatile pentru ca noua formula sa fie echitabila. Vom incerca sa o aplicam fara sa facem vreo discriminare", a mai spus Carlan.

Secretarul de stat a mai precizat ca ministerul va incerca, in 2010, sa demareze programul Rabla din prima zi din ianuarie.

Si APIA cere mentinerea actualei taxe auto pe parcursul anului 2009 si se opune transformarii ei in impozit anual.

In acest sens, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, Brent Valmar, a declarat la o conferinta organizata de Mediafax ca taxa auto de prima inmatriculare ar trebui mentinuta la nivelul stabilit prin ordonanta din februarie - cand taxa a fost redusa cu 30% pentru masinile second-hand. In opinia sa, daca se creeaza in piata un nivel de asteptare, oamenii nu prea mai cumpara masini, in speranta ca viitoarea taxa va fi mai mica, iar acest lucru este periculos.

Vizualizari: 7632
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »