rss

Vanzarile de masini noi in Europa, in crestere

  1. 16/10/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Europa, Vanzari masini
    Vezi toate fotografiile (1)

    In luna septembrie vanzarile de masini noi in Europa au inregistrat o crestere de 6,3%, cu un total de 1.388.136 de unitati inmatriculate. Aceasta evolutie a venit in primul rand datorita masurilor de impulsionare a pietei auto acordate de guvern care au imbunatatit situatia vanzarilor in patru din cele cinci mari piete. Germania a afisat cea mai mai crestere.

    In ciuda faptului ca cea mai importanta evolutie la nivel de procentaj a fost de partea Germaniei, Marea Britanie a vandut cele mai multe masini. In luna septembrie inmatricularile din Germania au crescut cu 21% fata de aceeasi luna a anului trecut, cu 316.166 unitati comercializate, in timp ce in Regatul Unit a inregistrat o evolutie de numai 11,4%, cu 367.929 de exemplare. Spania puncteaza vanzari cu 18% mai mari, cu 77.374 unitati vandute si Franta cu 183.110 de exemplare si o crestere de 14%.

    In sprijinul constructorilor auto din Germania, Marea Britanie, Spania si Franta, guvernele acestor state au oferit subventii importante cumparatorilor  pentru a-si schimba masinile personale mai vechi si mai putin economice, cu unele noi si mai putin poluante. Acele tari care nu au oferit posibilitatea reinnoirii parcului national prin acordarea de prime de casare suficiente nu au cunoscut o soarta vanzarilor auto prea fericita.

    In Irlanda inmatricularile de masini noi au scazut cu 34,7%, iar in Romania cu74,5%.

    Vizualizari: 1249