rss

Soarta lui AvtoVAZ se decide in acesta saptamana la Paris

  1. 25/11/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: AvtoVaz, Putin, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Premierul rus Vladimir Putin a anuntat ca va suspenda momentan orice planuri de salvare a lui AvtoVAZ, pana dupa incheierea discutiilor cu reprezentantii Renault. Intalnirea va avea loc la Paris in acesta sapatamana. 

    "Vom incepe punerea in aplicare a programului de dezvoltare al AvtoVAZ, dupa intalnirea de la Paris," a declarat pentru Autonews, Igor Shuvalov, membru al guvernului Putin. "Programul de dezvoltare va dura mai multi ani, cu implicarea Renault-Nissan,", a adaugat acesta.

    Vestea intalnirii de la Paris vine dupa ce zvonurile din ultima perioada au indicat o implicare mai mare a producatorului francez, datorita careia participatia de 25 la suta din cadrul AvtoVAZ ar fi crescut. Acest lucru ar permite statului rus sa reduca bugetul pentru salvarea companiei auto rusesti.

    "Noi intelegem ca munca noastra pentru stergerea datoriilor Avtovaz ar trebui sa fie examinata in comun cu posibilitatile potentiale ale Renault-Nissan, in calitate de investitor. Apoi, aceste masuri luate impreuna capata un sens real", a adaugat Shuvalov.

    Renault pe de alta parte, doreste sa ajute AvtoVAZ doar prin furnizarea de tehnologie, cel putin pentru moment. Francezilor le-a fost dat un ultimatum, care a solicitat o investitie mai mare in compania auto, avertizand ca in caz contrar, pachetul de actiuni de 25 la suta ar deveni extrem de nesimnificativ.

    Vizualizari: 979