rss

S-a lansat cartea Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans

  1. 16/06/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: A.J. Baime, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans, Ferrari, Ford, Go Like Hell: Ford, Le mans
    Vezi toate fotografiile (1)

    A.J. Baime, editor executiv la Playboy, a lansat o carte dedicata fanilor industriei auto, in special admiratorilor modelelor cu care Ford si Ferrari au facut istorie la Le Mans.

    Cartea, intitulata "Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans", ne duce inapoi in anii '60, cand rivalitatea Ford-Ferrari atinsese cote maxime in cursele pe circuit.

    Scanteia acestei rivalitati legendare a fost ratarea preluarii de catre "Ovalul Albastru" a marcii italiene, intelegere care a cazut cand Henry Ford II si Enzo Ferrari nu au reusit sa se puna de acord cu privire la programul competitional al companiei, fiecare dorind sa isi asume responsabilitatea pentru divizia de motorsport.

    Ford a fost atat de suparat dupa ce intelegerea a esuat, incat a adunat in jurul sau cativa oameni priceputi, printre care Lee Iacocca si fostul campion de curse devenit inginer, Carroll Shelby, cu scopul de a crea "masinaria" perfecta, capabila sa umileasca Ferrari in cursele auto. Asa s-a nascut Ford GT40, legendarul autovehicul care a obtinut patru victorii consecutive in Cursa de 24 de Ore de la Le Mans.

    Dar mai bine va las sa descoperiti totul in cartea scrisa de A.J. Baime, care poate fi comandata aici si ale carei drepturi de ecranizare au fost deja acontate de 20th Century Fox.

    Vizualizari: 1058